Pocinkovani i plastificirani lim – Značaj i upotreba

Pocinkovani i plastificirani limovi su sve više prisutni na tržištu. To je zbog toga što imaju mnogo koristi. Prvo, oni pružaju dodatnu zaštitu prema vremenskim uticajima i čak mogu pomoći u sprečavanju pojave korozije koja može biti destruktivna po svaki metalni element ili materijal. Drugo, oni nude i dodatnu estetsku funkciju jer se lako mogu ispraviti i promeniti u različite boje. Takođe, pružaju dodatnu zaštitu od UV zraka i drugih štetnih uticaja okoline.

Pocinkovani limovi se mogu pronaći u mnogim oblicima i veličinama i imaju tendenciju da budu lako postavljeni, čak i bez potrebe za specijalizovanom opremom.

Oluci

Korišćenje ovih oluka pruža dodatne prednosti u odnosu na druge materijale – oni su otporniji, trajniji i dugotrajni proizvodi.

Plastificirani limovi takođe imaju svoj niz prednosti – oni su otporniji na vremenske prilike, što omogućava maksimalno korišćenje bez straha od korozije. Koriste se često u eksterijerima stambenih i komercijalnih zgrada jer mogu da izdrže veoma visoke temperaturne fluktuacije.

Cev oluka

Ovaj vertikalni deo oluka proizveden je od pocinkovanog lima i pojačan plastifikacijom u boji kako bi se postigao estetski efekat. Ono što ga čini izuzetnim jeste to što može da postane dvostruko toliko otporniji na ekstremne temperature i specifične vremenske prilike.

Držač oluka

Držač oluka omogućava jednostavno postavljanje i montiranje oluka. To je zbog toga što je napravljen od pocinkovanog lima i plastificiran u tankom sloju boje koji ga čini izuzetnim otpornim na uticaje vremena.

Šelna (obujmica)

To su male šelne ili metalni prstenovi napravljeni od pocinkovanog lima i plastifikacijom koji se koriste za obezbeđivanje većih predmeta. Oni mogu da se postave na nekoliko različitih materijala, a namenjeni su dugotrajnoj upotrebi.

Ostali elementi

Osim navedenih, postoji i mnogo drugih predmeta napravljenih od pocinkovanog lima i plastificiranog u boji. Oni su dizajnirani da budu otporniji na uticaje vremena i mogu značajno doprineti dugotrajnom estetskom izgledu prostora.